Critical Cheese , marki Dinafem jest odmianą feminizowaną z przewagą genotypu Indica, będącą wynikiem krzyżówki Cheese z Critical +. To połączenie dwóch odmian, pochodzących z naszego katalogu, popularnych dzięki ich właściwościom aromatycznym i smakowym.
Critical Cheese była brakującą częścią tworzącą naszą kolekcję, i dzięki niej możemy w pełni usatysfakcjonować miłośników najlepszych szczepów konopi. To wspaniała roślina, łatwa w hodowli, silna, o krótkim okresie kwitnienia i zapewniająca produkcję dużych, ciężkich i zwartych topów, pokrytych żywicą.
Critical Cheese wymaga stosowania filtrów antyzapachowych, gdyż jej aromat jest wyjątkowo mocny w dwóch ostatnich tygodniach kwitnienia. Doskonale rozwija się indoor, stosując jakikolwiek istniejący system hodowli, zwłaszcza SCROG, aczkolwiek wskazane jest kontrolowanie jej wzrostu. W hodowli outdoor, sprzyja jej klimat chłodny i suchy, a także ochronny klimat szklarni.
Critical Cheese ma głęboki aromat i smak, z nutą cytryny, sosny, perfum i sera. Jej działanie jest silne, umysłowe i długotrwałe, daje efekt stymulujący i euforyczny. Jest idealna, aby spędzić miłe chwile wśród przyjaciół.
Critical Cheese od Dinafem Seeds uzyskała 3. miejsce w kategorii „Odmiany marihuany przedstawione przez banki nasion” podczas Secret Cup 2016, które miało miejsce w Neapolu.
Cechy Critical Cheese
- Odpowiednia do hodowli indoor i outdoor
- Feminizowana
- 65% Indica / 35% Sativa
- Geny: Critical+ x Cheese
- Okres kwitnienia indoor: 55 – 60 dni
- Zbiory outdoor: koniec września / początek października
- Plon indoor: 600 g/m2
- Plon outdoor: 700-1300 g/roślina
- THC: 19%
- CBD: 0,3%
- Stosunek THC/CBD: 63:1
Wszelkie informacje pochodzą ze strony producenta. Na terenie Polski i innych krajów, gdzie uprawa konopii jest zabroniona należy traktować opis jako tekst edukacyjno - informacyjny.