Bardziej produktywna krzyżówka automatycznie kwitnącej linii, o silniejszym smaku, to była tylko kwestia czasu. Zarówno Critical +, jak i Cheese, zawdzięczają swoje pochodzenie genetyce Skunk, będącej synonimem wysokiej produktywności, szybkiego kwitnienia, intensywnego smaku. Dlatego też, doszliśmy do wniosku, iż interesujące byłoby skrzyżowanie tych dwóch odmian.
Rzeczywiście, Cheese Autoflowering wzmocniła już intensywny smak Skunk typowy dla Critical+ Auto, zachowując wysoką produktywność, obfitość żywicy oraz mięsistość topów, typowych dla Critical +.
Ma intensywny i słodki smak, od Cheese i Critical+, ze wzorem wzrostu bardzo regularnym, otwarta struktura i dużymi międzywięźlami, typowymi dla Critical +. Topy są geste, mięsiste, pełne żywicy, a w końcowej fazie dojrzewania, wskazane jest użycie filtrów węglowych, gdyż zapach może okazać się niekontrolowany. Jeśli szukasz odmiany automatycznie kwitnącej o silnym smaku marihuany wysokiej jakości, ta odmiana jest idealna dla Ciebie.
Osiąga 1 metr wysokości i wytwarza twarde jak skała topy, co zapewnia produkcję wysokiej jakości w zaledwie 10 tygodni.
Cechy Critical Cheese Auto (Dinafem)
Płeć | Odmiana feminizowana i automatycznie kwitnąca. |
---|---|
Genotyp | Indica/sativa/ruderalis |
Skrzyżowanie | Critical+ auto x cheese auto |
Kompleksowy cykl życia | 65 – 75 dni |
Plon indoor | Od 40 do 160 g/m2 |
Wysokość | 50 – 120 cm |
Wszelkie informacje pochodzą ze strony producenta. Na terenie Polski i innych krajów, gdzie uprawa konopii jest zabroniona należy traktować opis jako tekst edukacyjno - informacyjny.